Wat is Software Asset Management (SAM) van Dataplus? | Dataplus

Software Asset Management (SAM) is het complete proces rondom het beheren en optimaliseren van de aankoop, het onderhoud en de implementatie van softwarepakketten binnen een organisatie. Het zijn activiteiten die leiden tot adequaat administratief beheer van IT-middelen. Asset Management omvat de taken en processen die van belang zijn voor de controle en bescherming van de assets binnen een organisatie. Onder Assets worden alle hardware, software en infrastructuur van een organisatie verstaan. Software Asset Management is een onderdeel van het bredere topic IT Asset Management.

Deze activiteiten spelen zich af op verschillende niveaus: van strategie tot beheer en controle. Effectieve assetmanagementsoftware zorgt ervoor dat een bedrijf een volledige inventarislijst kan controleren zonder dat er fysieke of handmatige controle plaats hoeft te vinden. Hierdoor wordt voorkomen dat er binnen de organisatie gebruikgemaakt wordt van licenties die verlopen zijn of op illegale wijze verkregen software. Hiermee draagt SAM bij aan de compliance van de organisatie.

Het doel van Software Asset Management (SAM) is het verlagen van de kosten rondom de IT binnen een organisatie en het verlagen van de juridische risico’s die een organisatie loopt rondom de eigendom en het gebruik van software. De controle op het gebruik van ‘illegale’ software (dus software zonder licentie) wordt uitgevoerd door de Business Software Alliance. Als uw organisatie niet compliant is volgen er vaak hoge boetes.

Waarom SAM?

Stel uw IT-budget voor 2019 veilig met SAM

SAM kijkt naar de mogelijkheden in de toekomst.

Tijd voor budget en planning

Het einde van het jaar nadert. Een tijd om vooruit te kijken naar de toekomst. Een nieuw jaar, met nieuwe kansen en uitdagingen voor bedrijf en uw IT. Een frisse, positieve blik helpt u om vooruit te komen.

Hoe ziet uw tweede helft van 2019 eruit?

Wat wordt 2019 na jaar voor u? Welke kansen zullen er ontstaan en hoe gaat u die benutten? Uw bedrijfsvoering is afhankelijk van uw IT. Dat is positief, u als IT-manager of inkoper kan tenslotte het verschil maken.

Hoe stelt u uw budget en planning veilig bij het management?

Komend na jaar wilt u uw mogelijkheden benutten en uw kansen waarmaken. Daarvoor heeft u budget nodig. Dataplus kent de markt. Ieder jaar krijgt u een kleiner budget en een grotere uitdaging. Dat drijft u tot innovatie en efficiëntie. Dataplus helpt u, wij hebben vaker met dit bijltje gehakt.

Weet u wat u nodig heeft en wat u heeft?

SAM levert u inzicht op in de verhouding tussen licenties en gebruik. Aan de hand van uw gegevens van dit jaar kunnen we u een scherp en reëel beeld geven van de benodigde softwarelicenties. Niet te weinig, niet te veel en volledig compliant. Met dit beeld overtuigt u uw management van uw benodigde budget en financiële planning. Door een stap verder te denken maakt u de beslissing van het management eenvoudiger.

Positieve aanpak

U kunt er ook voor kiezen om met een negatief beeld uw management te prikkelen. Dan heeft u het over boetes voorkomen, risico verminderen en kosten besparen. Maar Dataplus gelooft in een positieve aanpak. Hoe kunt u uw mogelijkheden maximaal benutten? We kijken vooruit, naar uw toekomst en uw ambitie.

Vervolg

Uit de inventarisatie van uw softwarelicenties en -gebruik komen diverse actiepunten. Of u nu teveel, te weinig of verkeerde licenties hebt, Dataplus werkt samen met u aan de oplossing. Door bijvoorbeeld een licentiestrategie op te stellen heeft u een betere controle over het budget en kan u beter plannen. Welke oplossing er ook komt, de oplossing is volledig afgestemd op uw situatie.

Dataplus kan u compleet ontzorgen!

De licenties specialisten van Dataplus kunnen u makkelijk aan software licenties helpen zonder dat u zich daarin hoeft te verdiepen. De structuur van licentiecontracten is vaak moeilijk, aanbieders zijn lastig in te schatten en niet geheel onafhankelijk. Dataplus heeft een compleet getraind en gecertificeerd team van specialisten voor u klaar staan om u te adviseren op uiteenlopende gebieden.

Dataplus zorgt ook voor de hardware!

Weet u niet welke hardware u moet aanschaffen voor uw organisatie? Naast het uitgebreide IT-dienstenportfolio voorziet Dataplus u ook van de nieuwste Microsoft Surface-devices. Lees op onze blog over de nieuwste mogelijkheden!

Dataplus kan ervoor zorgen dat de transitie naar de cloud soepel verloopt!

U wilt de transitie maken naar de cloud. Simpelweg voor de vele voordelen of omdat het financieel aantrekkelijker voor u is. Over het algemeen is het gemakkelijk op- en afschalen en/of het betalen per gebruik, een van die grote voordelen. Tevens wordt het technische beheer uit handen genomen, maar ook zaken als het stroomverbruik kunnen als voordeel gezien worden. De cloud is dé moderne manier van werken, waar steeds meer organisaties gebruik van (willen) maken. Om u hierbij te ondersteunen heeft Dataplus haar cloud services ontwikkeld. Dit is een collectief van diensten waarvan u gebruik kunt maken om de transitie naar de cloud vlekkeloos te laten verlopen.

Neem contact op

TelefonischE-mailAfspraak op kantoor

Call Now Button
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands