Over Arriva

Arriva is één van de Engelse bedrijven die in de jaren 80 en 90 ontstond door de privatisering van het busvervoer in Groot-Brittannië. Het Britse Arriva groeide al gauw uit naar het buitenland en de naam werd gewijzigd in Arriva International. In 1998 nam Arriva International het vervoerbedrijf Vancom Nederland over. Een dochter van Arriva International werd toen geboren: Arriva Nederland. Arriva Nederland breidde al snel verder uit door de overname van VEONN en GADO in 1999. Inmiddels is Arriva Nederland één van de drie grootste openbaarvervoerbedrijven in Nederland.

Toegankelijk bussen en snelle Spurttreinen

Arriva kent haar oorsprong in de drie noordelijke provincies van ons land met busvervoer. Maar we zijn er uiterst trots op dat we nu, 11 jaar later, u kunnen melden dat we ondertussen ook de mogelijkheid hebben gekregen om reizigers per trein te vervoeren in het noorden en op de MerwedeLingelijn. In de regio’s (zogenaamde concessiegebieden) waar we rijden, maken we gebruik van toegankelijke, veilige lagevloerbussen, én Spurttreinen die snel, stil en milieuvriendelijke zijn.

Arriva & Dataplus

Als Dataplus zijn we al sinds 2002 adviserende partner bij Arriva Nederland op het gebied van licenties. Hierbij staat de vertaling van licenties naar hun business model centraal. We doen dit zowel op gebied van Microsoft-licenties als op het gebied van niet zijnde Microsoft-licenties.

Arriva