Petya-ransomware aanval teistert de wereld | Dataplus

Wereldwijde cyberaanval in volle gang!

Het stof van WannaCry is pas net gaan liggen en er vindt alweer een nieuwe ransomware-aanval plaats. Er wordt vermoed dat hetzelfde Windows-lek wordt misbruikt door de aanvallers. APM, een bedrijf in de haven van Rotterdam, is als eerste Nederlands bedrijf gemeld als slachtoffer. Daarnaast zijn er bedrijven in landen als Frankrijk, India, Oekraïne en Rusland getroffen door de ransomware. Naar verwachting zullen er weer velen volgen!

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Eén verkeerde muisklik kan in het geval van een ransomware aanval al fataal zijn, het zou zelfs sterfgevallen kunnen veroorzaken in het geval van een ziekenhuis! De gegevens van het hele systeem worden versleuteld en er wordt een hoog bedrag losgeld in bitcoin geëist. Wordt dit binnen drie dagen niet gedaan, dan worden alle gegevens gewist.

We have your files, pay up!

Voorkomen is beter dan genezen!

Wij als uw partner in Cyber Security hechten veel waarde aan de veiligheid van uw organisatie en uw data. Veel organisaties hebben op dit moment nog geen patch management en preventieve tools om een uitbraak te voorkomen of om een uitbraak te stoppen. Vooral in dit jaar van ransomware is dit eigenlijk niet meer weg te denken.

Onderneem actie!

Laat uw organisatie geen slachtoffer worden, maar zorg dat u voorbereid bent op een ransomware-aanval. Dataplus heeft voor u een preventief actiepakket samengesteld hoe u het beste actie kunt ondernemen en welke oplossingen u hier het beste voor kunt kiezen.

Call Now Button
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands