Oplossingen voor al uw TLS-, SSL-certificaten en https-problemen | Dataplus

SSL- of TLS-certificaat verlopen? Geen https-protocol? Dataplus lost het op!

Nieuwste versie van Chrome en Firefox markeren sites met een verlopen certificaat als ‘onveilig’

Google lanceerde vorige week de internetbrowser Chrome 70. In april van dit jaar werd al aangekondigd dat deze versie geen enkel Symantec-certificaat zou vertrouwen. Daardoor kregen bedrijven de tijd om hun certificaten op orde te brengen. Toch zijn er veel sites die nu met een verlopen certificaat kampen. Onder deze sites vallen diverse domeinen uit de zorg, onderwijs, gemeentes en supermarktketens. Zelfs voorlichtingssite Veiliginternetten.nl had daar ironisch genoeg mee te maken.

Wat zijn de gevolgen van een verlopen of afwezig TLS/SSL-certificaat?

Gemarkeerd als onveilig

Als u uw zaken op orde heeft ziet u een slotje verschijnen voor de adresbalk in de browser. Ook ziet u dan https:// in plaats van http://. Een TLS-certificaat verifieert of gebruikers op de juiste website zitten en dat niemand de gegevens kan onderscheppen. Uw verbinding is dus beveiligd.

tls certificaat

Het meest uitgebreide certificaat

ssl certificaat
Een gemiddeld certificaat

Als u geen geldig certificaat heeft wordt uw site als onveilig gemarkeerd. Gebruikers krijgen een waarschuwing of kunnen zelfs de website niet bezoeken. Dat is afhankelijk van de gebruikte browser.

https waarschuwing

Onversleutelde gegevens: potentiële datalekken

Als er geen beveiligde verbinding is kunnen anderen meekijken met het niet-versleutelde internetverkeer. Dat kan leiden tot datalekken. Datalekken dienen gemeld te worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Door de schending van privacy kunnen er gevoelige gegevens in de verkeerde handen vallen. Dit leidt tot boetes of andere financiële gevolgen. Ook zal het imago van uw bedrijf een dreun krijgen.

Onveilig betalen

Met een onveilige verbinding wordt het online betalen zeer riskant. Bent u op een webshop en rekent u af? Kwaadwillenden kunnen de gegevens onderscheppen en uw bankrekening roven. Het is te verwachten dat banken hun certificaten goed op orde hebben. Controleer voor de zekerheid altijd of het slotje aanwezig is, het juiste webadres is ingevuld en deze met https:// begint.

Misgelopen bezoekers

Door de waarschuwing voor de onveilige verbinding zullen bezoekers afgeschrikt worden. Uw website komt (terecht) onveilig over en is niet of moeilijk toegankelijk. Dit leidt tot een direct verlies van bezoekers.

Ook wordt de Google Ranking negatief beïnvloed. Onveilige of onbereikbare websites zullen hun goede posities verliezen en daardoor nóg meer bezoekers verliezen.

Oplossingen van Dataplus

Dataplus is bekend met deze problematiek. Eerder waarschuwden we u al over het verlopen van certificaten en de gevolgen voor zorginstellingen. We bieden twee oplossingen aan:

TSL-certificaat snel en voordelig aanschaffen

Er zijn diverse certificaten beschikbaar. Welke bij u past ligt aan uw situatie. Wilt u op korte termijn uw certificaat updaten omdat uw website niet bereikbaar is? Dat kan. Wilt u de maximale beveiliging en veilige uitstraling? Dat kan. Neem contact op voor een advies op maat.

Scan uw beveiliging

Een certificaat is slechts een kleine stap in een gezond cybersecurity-beleid. Weet u eigenlijk wel hoe veilig uw website of webportaal (intranet of extranet) is? Is deze volledig beveiligd of zijn gevoelige gegevens kwetsbaar? Dataplus biedt meerdere scans om uw veiligheidsniveau te meten. Als u het cybersecurity-abonnement neemt van Dataplus dan wordt uw beveiliging regelmatig gescand en ontvangt u daarvan een keurige rapportage met advies.

TelefonischE-mailAfspraak op kantoor

Call Now Button
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands