Microsoft Azure! | Dataplus

Er zijn veel goede redenen voor ondernemingen om naar de wolk (cloud) te gaan, zoals bijvoorbeeld snel kunnen opschakelen van capaciteit. Het is een kwestie van aan of uit zetten. Heb je meer performance nodig dan schaal je bij heb je minder nodig dan zet je het weer uit qua kostenbesparingen.

Medewerkers en bedrijfsafdelingen hebben meer dan ooit de behoefte om cloud toepassingen te willen gebruiken, vaak met beperkte of geen betrokkenheid van de IT-afdeling, hierdoor wordt dit  schaduw IT genoemd. Dit is waar onder andere Microsoft Azure uitblinkt.

Eenvoudig gezegd is cloudcomputing het leveren van computingservices, inclusief servers, opslag, databases, netwerkfuncties, software, analysefuncties en intelligentie via internet (‘de cloud’) waarmee u een snellere innovatie, flexibele resources en schaalvoordelen krijgt. U betaalt doorgaans alleen voor de cloud services die u gebruikt, waardoor u minder bedrijfskosten hebt, uw infrastructuur efficiënter draait en u kunt schalen al naar gelang uw bedrijf wijzigingen nodig heeft.

De belangrijkste voordelen van cloudcomputing

Cloudcomputing betekent een grote verandering in denken ten opzichte van de traditionele manier waarop bedrijven over IT-bronnen dachten. Er zijn zeven algemene redenen waarom organisaties cloudcomputing gaan gebruiken.

Kosten

Cloudcomputing elimineert de noodzaak om kosten te maken voor de aanschaf van hardware en software en voor het opzetten en beheren van eigen on-site datacenters (rekken met servers, de elektriciteit die dag en nacht nodig is voor stroomvoorziening en koeling, en de IT-experts die de infrastructuur moeten beheren). Dat loopt snel in de papieren.

Snelheid

De meeste cloudcomputingservices worden als self-service op aanvraag geleverd. Daardoor kunnen zelfs grote aantallen computerbronnen in enkele minuten worden ingericht, en meestal kan dat via een paar muisklikken. Dit alles biedt bedrijven veel flexibiliteit en zorgt voor minder druk tijdens het plannen van capaciteit.

Wereldwijde schaal

Een van de voordelen van cloudcomputingservices is de mogelijkheid tot flexibele schaalaanpassing. In cloudtermen gesproken, houdt dat in dat het juiste aantal IT-bronnen wordt geleverd (bijvoorbeeld meer of minder rekenkracht, opslag, bandbreedte) afgesteld op de behoefte van dat moment en vanaf de juiste geografische locatie.

Prestaties

De omvangrijkste cloudcomputingservices worden op een wereldwijd netwerk van beveiligde datacenters uitgevoerd. Ze worden regelmatig bijgewerkt naar de laatste nieuwe generatie, snelle en efficiënte computinghardware. Dit heeft diverse voordelen in vergelijking met de noodzaak tot het hebben van een enkel bedrijfsdatacenter, waaronder een verminderde netwerklatentie voor toepassingen en grotere schaalvoordelen.

Betrouwbaarheid

Cloudcomputing maakt zaken als het maken van back-ups van gegevens, noodherstel na een ramp en het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit eenvoudiger en goedkoper, omdat gegevens gespiegeld kunnen worden op meerdere redundante sites in het netwerk van de cloudprovider (Microsoft).

Typen cloudcomputing

Niet alle clouds zijn gelijk en er bestaat geen enkel type cloudcomputing dat geschikt is voor iedereen. Er zijn verschillende modellen, typen en services ontwikkeld om u de juiste oplossing te bieden voor uw behoeften. Eerst moet u het type cloudimplementatie of cloudcomputingarchitectuur bepalen waarop uw cloudservices worden geïmplementeerd. Er zijn drie verschillende manieren om cloudservices te implementeren: in een publieke cloud, privécloud of hybride cloud.

Publieke cloud

Publieke clouds zijn het eigendom van en worden beheerd door externe cloudserviceproviders, die de computerbronnen, zoals servers en opslag, via internet leveren. Microsoft Azure is een voorbeeld van een publieke cloud. Bij een publieke cloud is alle hardware, software en andere ondersteunende infrastructuur het eigendom van de cloudprovider en voert deze partij ook het onderhoud ervan uit. De toegang tot services en het beheer van uw account verloopt via een webbrowser.

Private cloud

Een private cloud heeft betrekking op bronnen voor cloudcomputing die uitsluitend door één bedrijf of één organisatie worden gebruikt. Een privécloud kan zich fysiek in het datacenter op locatie bij de organisatie zelf bevinden. Sommige bedrijven betalen externe serviceproviders voor het hosten van hun private cloud. Een private cloud is een cloud waarvoor de services en de infrastructuur op een privénetwerk worden onderhouden. Kan zijn op uw eigen hardware (dedicated) of op gedeelde hardware (shared).

Hybride cloud

Een hybride cloud waarin publieke en private clouds samengaan en deze zijn verbonden via technologie die het mogelijk maakt dat gegevens en toepassingen tussen de clouds kunnen worden gedeeld. Doordat gegevens en toepassingen zich kunnen verplaatsen tussen private clouds en publieke clouds, biedt een hybride cloud uw bedrijf meer flexibiliteit (schaalbaar), meer implementatieopties en de mogelijkheid om uw bestaande infrastructuur, beveiliging en naleving te optimaliseren.

Beveiligingsoplossingen

Security Development Lifecycle (SDL) is een toonaangevend beveiligingsproces waarop Azure is ontworpen. Het omvat beveiliging als kern en privégegevens en -services blijven veilig en beveiligd op Azure Cloud. Microsoft Azure biedt de beste compliance-dekking van meer dan 50 compliance-aanbiedingen en is het meest vertrouwde cloud platform van (Amerikaanse) overheidsinstellingen. Ook is het de eerste die de nieuwe internationale standaard voor cloud privacy, ISO 27018, omarmt. Zo garandeert Microsoft het beste op het gebied van veiligheid voor alle bewerkingen en gegevens over de Azure Cloud.

Schaalbaarheid en flexibiliteit

Toepassingen die gemakkelijk, onaangetast en schaalbaar zijn van 10 tot 10 miljoen gebruikers, kunnen zonder extra codering worden gemaakt met Azure. Azure Storage biedt nodulaire, veilige en prestatie-efficiënte opslagservices in de cloud. Het wordt eenvoudiger om instellingen te wijzigen en meer processors te gebruiken voor de toepassing die u wilt gebruiken.

Ongeëvenaarde hybride mogelijkheden

Azure heeft hybride mogelijkheden die de dienst uniek maken. Azure maakt het makkelijker om de eenvoudige mobiliteit en een betrouwbaar, consistent platform tussen on-premise en publieke Cloud. Azure biedt een breder scala aan hybride verbindingen, waaronder virtual private networks (VPN’s), caches, content delivery networks (CDN’s) en ExpressRoute-verbindingen om de bruikbaarheid en prestaties te verbeteren.

Geïntegreerde omgeving met andere Microsoft-tools

Organisaties die afhankelijk zijn van Microsoft-tools zoals Office 365, Outlook en SharePoint, investeren in een cloud platform dat onberispelijk is geïntegreerd met Microsoft-producten. Het gebruik van Azure vereenvoudigt bewerkingen door gebruik te maken van dezelfde virtuele on-premise machines zoals Windows en Linux.

Analyse- en Intelligence-functies

Azure faciliteert SQL- en NoSQL-gegevens services en ingebouwde ondersteuning voor het dieper graven in gegevens en het ontrafelen van belangrijke inzichten voor het verbeteren van bedrijfsprocessen en besluitvorming.

Gemakkelijke leercurve

Vertrouwde hulpmiddelen zoals Visual Studio, ASP.NET en programmeertalen zoals Visual Basic, C ++ en C # worden gebruikt om cloud-native applicaties te ontwikkelen, zodat het voor consultants eenvoudig is om op cloud gebaseerde bedrijfsapplicaties te ontwikkelen.

Interoperabiliteit

Samengevoegde toepassingen kunnen worden ontwikkeld voor lokale toepassingen, zoals een cloud database met Azure. Azure ondersteunt internetprotocollen en open standaarden zoals XML, SOAP, REST en HTTP. Een software-ontwikkelkit voor Java, PHP en Ruby is beschikbaar voor applicaties die in die talen zijn geschreven en Azure-tools voor Eclipse.

Identity & Access Management (IAM)

Azure biedt veilige IAM-mogelijkheden met de Azure Active Directory-service om de juiste gebruikers toegang te geven tot de juiste informatie. Met Azure kunnen bedrijven volwassen IAM-capaciteiten toepassen om de kosten voor identiteitsbeheer te verlagen en flexibeler te worden, waardoor ze innovatieve bedrijfsinitiatieven ondersteunen.

Andere openbare cloud platforms zoals Amazon Web Services en Google Cloud Platform bieden vergelijkbare functies, zoals Microsoft Azure.

Waar cloudcomputing voor wordt gebruikt

Waarschijnlijk maakt u nu al gebruik van cloudcomputing, maar bent u zich daar niet van bewust. Als u een onlineservice gebruikt voor het verzenden van e-mail, het bewerken van documenten, het kijken naar films of tv-programma’s, het luisteren naar muziek, het spelen van games of als u foto’s en andere bestanden opslaat, dan is het waarschijnlijk dat dit allemaal mogelijk wordt gemaakt door middel van cloudcomputing achter de schermen. De eerste cloudcomputingservices bestaan nog maar nauwelijks tien jaar, maar er zijn nu al een groot aantal verschillende bedrijven, van kleine startende ondernemingen en multinationals tot overheidsinstellingen en non-profitorganisaties, die deze technologie om tal van redenen graag gebruiken. Hier zijn een paar voorbeelden van wat tegenwoordig mogelijk is met cloudservices.

Nieuwe toepassingen en services maken

Ontwikkel, implementeer en schaal snel toepassingen, web, mobiel en API, op elk platform. Krijg toegang tot de resources die u nodig hebt om aan de vereisten voor prestaties, beveiliging en naleving te voldoen.

Toepassingen testen en ontwikkelen

Bespaar kosten en tijd voor app-ontwikkeling door gebruik te maken van cloudinfrastructuren die eenvoudig omhoog en omlaag te schalen zijn.

Gegevens opslaan, back-ups van gegevens maken en gegevens herstellen

Bescherm uw gegevens meer kostenbesparend (en op zeer grote schaal) door uw gegevens via internet over te zetten naar een extern cloudopslagsysteem dat toegankelijk is vanaf elke locatie en via elk apparaat.

Gegevens analyseren

Voeg de gegevens van al uw teams, divisies en locaties samen in de cloud. Gebruik dan cloudservices, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, om inzichten te verkrijgen voor meer geïnformeerde besluiten.

Audio en video streamen

Maak waar, wanneer en met welk apparaat dan ook verbinding met uw publiek via HD-video en -audio met een wereldwijde distributie.

Intelligentie integreren

Gebruik intelligente modellen om klanten er meer bij te betrekken en zorg voor waardevolle inzichten uit de vastgelegde gegevens.

Software op aanvraag leveren

Met software op aanvraag, tevens bekend als SaaS (Software as a service), kunt u klanten de nieuwste softwareversies en -updates aanbieden, wanneer en waar zij die dan ook nodig hebben.

Dataplus kan u compleet ontzorgen!

De licentie specialisten van Dataplus kunnen u makkelijk aan software licenties helpen zonder dat u zich daarin hoeft te verdiepen. De structuur van licentiecontracten is vaak moeilijk, aanbieders zijn lastig in te schatten en niet geheel onafhankelijk. Dataplus heeft een compleet getraind en gecertificeerd team van specialisten voor u klaar staan om u te adviseren op uiteenlopende gebieden. Als u meer informatie wilt over hoe u in Azure kunt beginnen en welke voorzieningen u nodig hebt, vul dan alstublieft uw gegevens in en een lid van ons team zal u graag helpen om eventuele vragen te beantwoorden.

Dataplus zorgt ook voor de hardware!
Weet u niet welke hardware u moet aanschaffen voor uw organisatie? Naast het uitgebreide IT-dienstenportfolio voorziet Dataplus u ook van de nieuwste Microsoft Surface-devices. Lees op onze blog over de nieuwste mogelijkheden!

Dataplus kan ervoor zorgen dat de transitie naar de cloud soepel verloopt!

U wilt de transitie maken naar de cloud. Simpelweg voor de vele voordelen of omdat het financieel aantrekkelijker voor u is. Over het algemeen is het gemakkelijk op- en afschalen en/of het betalen per gebruik, een van die grote voordelen. Tevens wordt het technische beheer uit handen genomen, maar ook zaken als het stroomverbruik kunnen als voordeel gezien worden. De cloud is dé moderne manier van werken, waar steeds meer organisaties gebruik van (willen) maken. Om u hierbij te ondersteunen heeft Dataplus haar cloud services ontwikkeld. Dit is een collectief van diensten waarvan u gebruik kunt maken om de transitie naar de cloud vlekkeloos te laten verlopen.

Neem contact op

TelefonischE-mailAfspraak op kantoor

Call Now Button
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands