License Consultancy van Dataplus in 5 beelden | Dataplus

License Consultancy

Het vakjargon in de IT-wereld bestaat uit vele complexe termen en diensten. Het is niet altijd makkelijk uit te leggen aan een buitenstaander wat een begrip inhoudt. Vaak weet een organisatie niet wat wel en wat niet met een licentie mag.

Kijk eens als voorbeeld naar een SQL-Server. Koopt u deze per CAL of per Core, hoe ga je om met virtualisatie en wanneer mag ik mijn SQL-Server verplaatsen van de ene naar de andere server?

Soms kunnen beelden helpen om iets duidelijk te maken. In dit artikel wordt License Consultancy van Dataplus uitgelegd in vijf beelden met korte omschrijving. Heeft u hierna behoefte aan meer informatie? Neem contact op met Dataplus of lees de dienstenpagina over License Consultancy.

Licentiecontracten zijn vaak ingewikkelder dan algebra

Softwarecontracten zijn ingewikkeld. Ze zijn doorspekt met jargon en bevatten veel ingewikkelde constructies. Hetzelfde geldt voor de licentievoorwaarden en rechten. Wij spreken de taal en kennen de markt. Onze ervaring bespaart u zorgen, moeite en kosten.

U heeft overzicht nodig

Software, het is ingewikkeld. Wat heeft u eigenlijk nodig? Welke licenties horen daarbij? Er zijn talloze pakketten die u van alles bieden. Maar wat is voor uw bedrijf de beste keuze? Kunt u niet beter een ander soort licentie nemen die uiteindelijk meer flexibiliteit voor de toekomst biedt? Dataplus ontzorgt u. Door de jaren ervaring kunnen we u van het beste advies voorzien. Hierdoor worden uw beslissingen efficiënter en wordt er op de uitgaven bespaard.

Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van de licentiestructuur en het bepalen van het juiste aantal licenties in de juiste vorm. Daarnaast hebben wij een licentiedesk. Zij kunnen u helpen met complexe vraagstukken.

U heeft een expert in uw team nodig

License Consultancy levert meer betrokkenheid dan slechts het aanbevelen van software. Bij onze dienst hoort het opstellen van een roadmap, waarbij een planning wordt gemaakt en rekening wordt gehouden met stakeholders. We bieden u ook hulp om uw budget zo strak mogelijk neer te zetten. Zo weet u waar u aan toe bent en zijn de kosten duidelijk, beheersbaar en beter in te plannen. Daarbij staan we aan uw kant en in uw team. Dat is License Consultancy.

Maak de beste keuze

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dataplus biedt meerdere consultancy-pakketten. Basic geeft u een overzicht en een advies. De prijs hiervan is het laagste, maar u moet meer zelf regelen. Standard biedt u meer hulp en vaker advies. Premium is een volwaardig pakket waarbij we u nog meer helpen. Enterprise is de crème de la crème. Voor het beste resultaat. Dit alles voor een vaste prijs zodat u weet waar u aan toe bent

Wil u liever een korter contract? Losse consultancycontracten zijn ook mogelijk. Daarbij bepaalt u hoeveel uren u afneemt. Zo zorgen wij ervoor dat u zich kunt focussen op uw eigen core business, zoals uw accountant uw financiële administratie uit handen neemt. Contracten en de daarbij bijbehorende softwarelicenties zijn complex en een vak apart.

Overtuig uw management met een goede deal

Nadat we samen met u de juiste software, roadmap en budget hebben bepaald, is het tijd om beslissers te overtuigen. Dat hoort ook bij License Consultancy. Uw management moet overtuigd worden van de meerwaarde van de software en de keuzes die u maakt. We adviseren u over de presentatie, helpen met het financieel overzicht en brengen met virtuele rekenmodellen de mogelijkheden in kaart.

Virtuele rekenmodellen

In de virtuele rekenmodellen ziet u wat mogelijkheden zijn, de financiële consequenties ervan en een toelichting over wat het voor uw organisatie inhoudt. U kunt licenties huren of kopen, in termijnen of in één keer het volledige bedrag betalen, etc. Op basis van uw roadmap, wensen en budget onderzoeken wij wat de beste mogelijkheden zijn voor uw organisatie. Dit kan één specifiek licentieprogramma zijn, maar ook een combinatie van meerdere verschillende licentieprogramma’s. Omdat wij in het bezit zijn van alle prijslijsten en vrijwel overal voor gecertificeerd zijn, kunnen wij precies berekenen wat de meest geschikte keuze is en waar de meest substantiële besparingen behaald kunnen worden.

Voldoe aan alle eisen

We helpen u om de licentieovereenkomsten aan de eisen van het management te laten voldoen. Verantwoording en rapportage zijn tenslotte belangrijk voor een gezonde bedrijfsvoering. Gaat het om een aanbesteding? Daar hebben we ruimschoots ervaring mee. Dataplus heeft zijn sporen in de afgelopen jaren voor (semi-)overheid wel verdiend.

Vraag een offerte aan!

Wilt u weten wat License Consultancy voor u kan opleveren? Vraag een offerte op en we nemen contact met u op. Voor meer informatie over ons privacybeleid zie Disclaimer.

 

Cloud Services
Cyber Security
License Consultancy
License Delivery
Software Asset Management
Losse consultancypakketten


Call Now Button
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands