GhostDNS malware – wifihacking en uw banksaldo | Dataplus

Na onze eerdere nieuwsbrief hierbij een toevoeging die met name voor u thuis en voor u als MKB-ondernemer van belang is. Zoals we schreven is wifi een zwakke schakel in het netwerk wanneer u hier te weinig aandacht aan besteedt. Het MKB is met name vatbaar voor deze malware vanwege de lage beveiligingsbudgetten.

Momenteel waart er een malware-spook genaamd GhostDNS rond op het internet die scant op zwakke wachtwoorden. Hiermee neemt de malware de controle over van uw wifirouter. Door de DNS-instellingen te wijzigen worden pagina’s omgeleid. Bijvoorbeeld een fake website van uw bank.

U kunt zich voorstellen dat wanneer u betalingen aan uw leveranciers via internetbankieren doet en anderen krijgen toegang tot uw bankomgeving dat er snel veel geld kan verdwijnen.

Wat kunt u doen?

Ook in dit geval is het belangrijk om uw wachtwoordbeleid op orde te hebben. Daar naast speelt monitoring een belangrijke rol. Veel organisaties weten niet goed wat er speelt in hun netwerk. Aanvallen worden te laat gedetecteerd, hackers blijven onopgemerkt in het systeem en laten een deurtje open. Worden uw processen voldoende gemonitord? Worden aanvallen gedetecteerd en actief tegengegaan?

Uw bedrijf bestaat uit meer dan alleen systemen. Wat dacht u van uw medewerkers? Zijn zij voldoende opgeleid om dit soort bedreigingen te herkennen? Het is belangrijk dat uw medewerkers bewust zijn van de gevaren en weet hoe te handelen bij een cyberdreiging.

Wat biedt Dataplus?

Dataplus biedt u diverse diensten om het MKB te helpen met cybersecurity.

Neem contact met ons op over onze cybersecurity-abonnement voor het MKB. Laat ons uw personeel trainen en verhoog uw awareness.

Zie onze nieuwsbrief voor 7 adviezen die niet alleen gelden voor grote organisaties maar ook voor het MKB.

TelefonischE-mailAfspraak op kantoor

Call Now Button
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands