Windows 7 en Windows Server 2008 Einde support en security patches per 14-1-2020. Wat nu? | Dataplus

Extended Security Updates beschikbaar voor Windows 7 en Windows Server 2008(R2) na 14-01-2020!

De ‘End of Support’-datum van 14‑01‑2020 voor Microsoft Windows 7 en Windows Server 2008(R2) nadert snel. Hierdoor stoppen dan ook de automatische security updates voor deze producten.

Aan organisaties die er niet in slagen om voor deze datum te migreren naar een nieuwere, nog wel ondersteunde versie van deze producten, biedt Microsoft de mogelijkheid om gebruik te maken van 1, 2 of 3 jaar Extended Security Updates (ESU). Zoals de naam al zegt wordt de software met ESU na de ‘End of Support’-datum nog maximaal 3 jaar voorzien van updates op het gebied van security.

ESU is beschikbaar voor Volume Licensing klanten met een volume licentie programma zoals EA of EAS.

Voor wat betreft Windows 7 is het eerste jaar ESU voor EA-en EAS-klanten met een actieve subscription license van Windows E5, Microsoft 365 E5, Microsoft 365 E5 Security en Windows VDA E5 zelfs als benefit gratis inbegrepen in hun abonnement (peildatum is 14 januari 2020).
Daarnaast kunnen organisaties met actieve Microsoft 365 E3 subscriptions in EA/EAS Volume Licensing korting krijgen op de aanschaf van Windows 7 ESU for M365E3.

Bij Windows Server 2008(R2) kunnen Extended Security Updates onder een EA, EAS of SCE aangeschaft worden voor Windows Server licenties met actief SA. Voor de CAL en External Connector licenties hoeft dan geen ESU aangeschaft te worden; wel moeten deze licenties ook voorzien zijn van actief SA.
Er kan overigens ook gekozen worden om de Windows Server 2008(R2) workloads te rehosten in Microsoft Azure, waarbij de Extended Security Updates inbegrepen zijn in de subscription.

Voor zowel Windows 7 als voor Windows Server 2008(R2) geldt dat met ESU ook na 14‑01‑2020 nog 3 jaar op een veilige manier doorgewerkt kan worden, totdat deze producten uiteindelijk naar een hogere versie gemigreerd (kunnen) worden.

Dataplus kan u compleet ontzorgen!

De licentie specialisten van Dataplus kunnen u makkelijk aan software licenties helpen zonder dat u zich daarin hoeft te verdiepen. De structuur van licentiecontracten is vaak moeilijk, aanbieders zijn lastig in te schatten en niet geheel onafhankelijk. Dataplus heeft een compleet getraind en gecertificeerd team van specialisten voor u klaar staan om u te adviseren op uiteenlopende gebieden.

Dataplus zorgt ook voor de hardware!

Weet u niet welke hardware u moet aanschaffen voor uw organisatie? Naast het uitgebreide IT-dienstenportfolio voorziet Dataplus u ook van de nieuwste Microsoft Surface-devices.

Dataplus kan ervoor zorgen dat de transitie naar de cloud soepel verloopt!

U wilt de transitie maken naar de cloud. Simpelweg voor de vele voordelen of omdat het financieel aantrekkelijker voor u is. Over het algemeen is het gemakkelijk op- en afschalen en/of het betalen per gebruik, een van die grote voordelen. Tevens wordt het technische beheer uit handen genomen, maar ook zaken als het stroomverbruik kunnen als voordeel gezien worden. De cloud is dé moderne manier van werken, waar steeds meer organisaties gebruik van (willen) maken. Om u hierbij te ondersteunen heeft Dataplus haar cloud services ontwikkeld. Dit is een collectief van diensten waarvan u gebruik kunt maken om de transitie naar de cloud vlekkeloos te laten verlopen.

Vraag Dataplus, aangezien er veel verschillende mogelijkheden zijn en iedere situatie maatwerk vereist, om een op uw organisatie toegesneden aanbieding voor de aanschaf van Extended Security Updates.

Meer weten? Neem voor meer informatie contact op met Dataplus!

PhoneE-mailAppointment

Call Now Button
en_USEnglish
nl_NLNederlands en_USEnglish