Gehackt, hoe dan? | Dataplus

In elke organisatie zal dit vast wel herkenbaar zijn… Na een lange werkdag nog snel even uw e-mail inbox proberen door te spitten, zodat u de volgende dag meteen weer fris kunt beginnen. Juist hier worden de menselijke fouten gemaakt op het gebied van phishing e-mail. Op dit soort foutjes hopen de hackers natuurlijk en wachten ze hun kans af om toe te kunnen slaan binnen uw organisatie!

Juist hier ligt het gevaar voor de organisaties. Eén onbedoelde muisklik door een medewerker, op een phishing e-mail kan al genoeg zijn om het gehele netwerk te verstoren, de totale website plat te leggen of erger nog, gevoelige data gaat verloren of wordt gestolen!

Bij phishing aanvallen gaat het om het buitmaken van uw digitale identiteit om systemen binnen te kunnen komen. De hackers sturen dan een frauduleuze e-mail, bijvoorbeeld met als afzender van Google of Microsoft. De hackers claimen dat er een beveiligingslek is aangetroffen en vragen u of u opnieuw wilt aanmelden met de link die in de e-mail staat. U wordt vervolgens doorgelinkt naar een fake website (niet meer van echt te onderscheiden) waarin u uw persoonlijke gegevens dient in te voeren. Op deze manier proberen hackers de uw organisatie binnen te komen met alle gevolgen van dien.

Dataplus kan u helpen bij het bestendig maken van uw organisatie tegen phishing e-mails. Dit doen wij door middel van het geven van trainingen, aan uw medewerkers, op het gebied van phishing e-mails. Wij zullen ook een phishing campagne houden om te kijken of uw medewerkers deze fake mails kunnen herkennen. Aan de hand van meten is weten kunnen we dan tijdig bijsturen. Zo kunt u meteen de kwetsbaarheden in uw organisatie zien, zodat dit soort e-mails in de toekomst automatisch tegen worden gehouden. Ook kunnen wij de awareness verhogen door middel van diverse posters en flyers omtrent het herkennen van phishing.

Met de ondersteuning van Dataplus aan uw organisatie gaat het aan het einde van die lange werkdag (hopelijk) niet meer fout en bent u verzekerd van een veilig digitale werkomgeving.

Meer weten? Neem voor meer informatie contact op met Dataplus.

PhoneE-mailAppointment

Call Now Button
en_USEnglish
nl_NLNederlands en_USEnglish