De toekomst van morgen | Dataplus
DataplusSurface

De toekomst van morgen

De wereld en de wijze van werken zijn aan het veranderen en bij 86% van alle bedrijven staat (verdere) digitalisering van de organisatie op de eerste plek.

Was je vroeger afhankelijk van een vaste werkplek, zoals de producent deze feitelijk bepaalde, kan men nu steeds meer het werkproces inrichten naar wens en dient de hard- en software de gebruiker te ondersteunen in zijn of haar gebruik.

Digitalisering , maar ook vooruitgang in hardware ontwikkeling en verregaande integratie van hard- en software, bieden niet alleen een flexibeler en optimaler proces. Maar ook in het gebruikersgemak met optimalisatie van het werkproces worden ongekende voordelen in productiviteit en werkplezier bereikt.

Om deze visie te ondersteunen en mogelijk te maken heeft Microsoft haar Hardware portfolio ontwikkeld en geoptimaliseerd in samenhang met zowel productiviteit en samenwerkingsapps zoals O365 en Teams.  Daarnaast is er ook ontwikkeld op de bedreigingen van cybercriminaliteit door middel van geïntegreerde beveiliging. Hierdoor komen zowel software als hardware volledig tot hun recht en wordt er een platform gecreëerd dat perfect past in de hedendaagse Flexibele en digitale werkomgeving.

De nieuwste innovatie op dit gebied vanuit Microsoft betreft autopilot, een service aan de ICT afdeling in de vorm van besparing van tijd en moeite. Deze autopilot maakt het namelijk mogelijk om een apparaat en alle benodigde software nog in de doos op een willekeurige plek uit te leveren aan een medewerker. Deze medewerker kan deze dan vrijwel direct in gebruik nemen. Later hierover meer in deze blog.

In deze blog zullen wij u laten zien wat de voordelen zijn voor uw bedrijf door uw organisatie (verder) te digitaliseren

Welke Surfaces zijn er?

Tegenwoordig zijn er verschillende Microsoft Surface modellen op de markt verkrijgbaar. Wij leggen  u uit wat de verschillen zijn, zodat u kunt beslissen welke Surface het beste bij uw organisatie past. Wij bespreken in deze blog de Surface Pro 6, Surface Laptop 2, Surface Book 2 en Surface Go.

Surface Pro 6

De Microsoft Surface Pro is de grote broer van de Surface Go. De Surface Pro 6 is de nieuwste 2-in-1 hybride tablet-laptop-apparaat van Microsoft. De Surface Pro-lijn van 2-in-1-laptops is gericht op mensen die onderweg moeten werken. Daarnaast is deze ook uitermate geschikt om op kantoor als vaste werkplek te dienen. De Surface Pro 6 is licht van gewicht maar belooft met software die net wat meer vraagt te werken en op optimale wijze om te gaan met de belasting van gangbare applicaties. Daarnaast zijn er batterijen die krachtig genoeg zijn om een hele werkdag mee te werken.

De nieuwste Surface Pro-lijn is voorzien van Intel Quadcore processors, deze energiezuinige quad-cores bieden voordelen op zowel de werkbare tijd als ook de mogelijke toepassingen van software, De Surface Pro ondersteunt het gebruik van de in de markt unieke Surface pen stylus, zodat u ook met de hand aantekeningen kunt maken op digitale post-its en onderweg kunt schetsen. Pluspunten van de Surface Pro 6:

Ruime keuze qua specificaties:
-Erg licht
-Optioneel loskoppelbare Type Cover
-Geschikt voor licht grafisch werk

Specificaties
Processor Core i5-8250U
Cores/treads 4/8
Klokfrequentie 1,6GHz (3,4GHz)
Gpu Intel UHD Graphics 620
Werkgeheugen 8GB lpddr3-1866
Opslag Samsung PM971 256GB
Wifi Marvell Avastar 802.11ac
Accu 45Wh
Gewicht 765 gram
Scherm 12,3″, 2736×1824 pixels, ips
Schermpaneel LG LGD0555
Besturingssysteem Windows 10 Home

Surface Laptop 2

De lichtgewicht en elegante Surface Laptop 2 biedt snelle performance en stijl voor onderweg. Ondersteund door de achtste generatie Intel-processor is deze nieuwe laptop 85% sneller dan de originele Surface 1 laptop. De nieuwe Surface Laptop 2 is beschikbaar in verschillende kleuren. Verder is de Surface laptop 2 uitgerust met een PixelSense touchscreen en een verbeterd toetsenbord dat zorgdraagt voor een stillere ervaring. Deze nieuwe generatie notebook is dus perfect uitgebalanceerd in design, uitvoering en mobiliteit, zonder ook maar iets van tijd in te leveren op de batterijduur van 14,5 uur.

Pluspunten van de Surface Laptop:
-Bijzonder design
-Krachtige Intel Core i5 of i7 processor
-Stevige behuizing

Specificaties
Processor Core i5-8250U
Cores/treads 4/8
Klokfrequentie 1,6GHz (3,4GHz)
Gpu Intel UHD Graphics 620
Werkgeheugen 8GB lpddr3-1866
Opslag Hynix BC501 256GB
Wifi Marvell Avastar 802.11ac
Accu 45Wh
Gewicht 1241 gram
Scherm 13,5″, 2256×1504 pixels, ips
Schermpaneel Panasonic MEI96A2
Besturingssysteem Windows 10 Home

Surface Book 2

De Surface Book 2 van Microsoft is de opvolger van de Surface Book. Keuze uit krachtige Intel Core processors, krachtige NVIDIA GeForce videokaarten en keuze uit verschillende hoeveelheden opslagcapaciteit maken de Surface Books geschikt voor iedereen die zich bezighoudt met zwaar grafisch werk. De 15 inch uitvoering heeft een resolutie van 3240 x 2160 en de 13,5 inch een resolutie van 3000 x 2000. Foto’s en video’s bewerk je dus tot in detail. Deze 2-in-1 wordt in tegenstelling tot de Surface Go en Pro geleverd met een volwaardig toetsenbord. Wanneer je de Suface Book als laptop gebruikt heb je dus veel grafische kracht om bijvoorbeeld snel video’s te renderen.

Pluspunten van de Surface Book:
-Geleverd met volwaardig los koppelbaar toetsenbord
-Geschikt voor zwaar grafisch werk
-Keuze uit krachtige NVIDIA GeForce videokaarten
-Hoge resolutie scherm

Specificaties
Processor Intel Core i5-7300U
Cores/treads 2
Klokfrequentie 2,6GHz
Gpu Intel HD Graphics 620
Werkgeheugen 8GB DDR3L (SODIMM) 1,866GHz
Opslag 256GB SSD
Wifi Ja
Accu 45Wh
Gewicht 1534 gram
Scherm 13,5″, 3000×2000 pixels, ips
Schermpaneel 13,5” PixelSense™-beeldscherm
Besturingssysteem Windows 10 Home

Surface Go

De nieuwe Surface Go van Microsoft, perfect voor alledaagse taken. Deze kleinste en lichtste Surface tot nu toe combineert de functionaliteiten van een laptop met de draagbaarheid van een tablet. De Surface Go werkt met het bekende Windows 10 Pro besturingssysteem. De batterij van de Surface Go gaat tot wel 9 uur mee, ruim voldoende voor een productieve werk- of schooldag. Deze stijlvolle Surface Go kan gemakkelijk op drie verschillende manier gebruikt worden. In laptopmodus, In Tabletmodus en tot slot de Studiomodus, de Surface Go is nu een ideaal platform om op te schrijven of te tekenen met de apart verkrijgbare Surface-pen. De Surface Go maak je compleet met een apart verkrijgbare Type Cover in de kleuren Bordeauxrood, Kobaltblauw, Platina en Zwart.

Pluspunten van de Surface Go:
-Klein en licht
-Touchscreen
-Optioneel loskoppelbare Type Cover
-Camera aan voor- en achterkant

Specificaties
Processor Intel Pentium 4415Y
Cores/treads 2/4
Klokfrequentie 1,6GHz
Gpu Intel HD Graphics 615
Werkgeheugen 8GB lpddr3-1866, dualchannel
Opslag Toshiba BG3 128GB SSD
Wifi Qualcomm QCA6174A
Accu 28,16Wh
Gewicht 522 gram
Scherm 10″, 1800×1200 pixels, ips
Schermpaneel Sharp SHP14A6
Besturingssysteem Windows 10 S
(Gratis upgradbaar naar Home)

Moderne Werkplek in samenhang met de Surface

Een Moderne Werkplek zorgt ervoor dat collega’s het beste uit zichzelf halen, met elkaar op een veilige manier kunnen samenwerken en flexibel zijn in de keuze van apparaten en apps. Hierdoor laat je ze niet harder, maar slimmer werken. Ook de uitdagingen van de Moderne Werkplek, met een belangrijke cloud-component, welke gelden op het gebied van veiligheid & compliancy worden door de combinatie van Hard en Software van Microsoft goed opgepakt. Kortom uw beveiligings positie betreffende gevoelige informatie wordt met dit platform versterkt. Een Moderne Werkplek is een voorwaarde om relevant te blijven in een dynamische en competitieve markt. Met een Moderne Werkplek in combinatie met de Surface apparaten van Microsoft kunt u altijd en overal beveiligd, snel, productief en betrouwbaar werken.

Wat zijn de voordelen van Windows Autopilot

Microsoft heeft zoals in onze inleiding aangegeven Windows Autopilot ontwikkeld. Hiermee kunnen Windows 10 apparaten volledig en automatisch in beheer worden genomen. Met Unified Endpoint Management (UEM) en Microsoft Intune kan het apparaat totaal geautomatiseerd worden met voorgeprogrammeerde instellingen en applicaties. Met de komst van Windows Autopilot is het uitrollen van nieuwe werkplekken binnen uw organisatie een stuk makkelijker geworden. Zeker wanneer  medewerkers buiten de muren van uw vestiging op andere locaties zoals thuis gaan werken is Windows Autopilot de ideale uitkomst.

Het omslachtige proces dat de ICT-afdeling alles apart moest installeren en configureren op de apparaten en de gehele ICT-infrastructuur moest onderhouden is verleden tijd. De gebruiker hoeft het apparaat alleen nog aan te zetten en zich aan te melden. De reeds aan het profiel gekoppelde software en instellingen worden vervolgens automatisch toegepast.

Door deze hoge mate van automatisering kan het apparaat nu gewoon rechtstreeks naar de eindgebruiker worden gestuurd waar deze zich ook bevind en zonder uren installatie werk door de IT afdeling. Ook wijzigingen in profielen of toevoegen van een Microsoft app word op deze wijze geminimaliseerd.

Wat levert het uw organisatie op?

De meeste medewerkers van zorgorganisaties en zorginstellingen zijn bezig met het leveren van zorg. Gelukkig maar. En de tijd die zij achter een PC doorbrengen is tijd die niet aan patiënten en cliënten besteed kan worden. De zorgwerkplek moet er daarom op gericht zijn om alles zo snel mogelijk af te handelen. De Moderne Werkplek is met deze gedachte ontwikkeld. Of werken uw medewerkers misschien op commerciële basis in het land of wellicht brengen zij veel tijd werkend thuis door. Ook voor hen bied de Surface lijn het passende model.

Juist voor de zorg zou de Moderne Werkplek de uitkomst zijn.  ‘Planning = realisatie’ is inmiddels een gevleugelde kreet in de zorg. Niet meer cliënten bezoeken en behandelen om vervolgens op een later moment de administratieve afhandeling te doen. Maar al het werk voor de cliënt doen binnen de tijd die hiervoor gepland is.  Dit proces wordt door het gebruik van De Surface in combinatie met de Microsoft applicaties volledig ondersteund. Ook de verouderde zorgapplicaties kun je bijvoorbeeld gewoon op een Surface gebruiken. Dus bij de cliënt aan tafel of de patiënt aan het bed. Tijdens het gesprek kun je dan direct het behandelplan bijwerken of een aantekening maken in het dossier. Zo is de administratie klaar als een zorgmedewerker vertrekt naar een volgende cliënt. Thuiskomen aan het einde van de dag betekent dan ook dat het werk klaar is, inclusief de administratie. De planning is zoals dat is gepland ook gerealiseerd.

Operationele Lease

Operationele leasing is een leasevorm waarbij de kredietverstrekker of lessor een deel van het economische eigendom behoudt door zelf in te staan voor het onderhoud van het voorwerp. Hiermee vermijdt de lessor het risico dat deze wel heeft bij financiële leasing. Daarbij kan een meer dan normale waardevermindering van het voorwerp optreden door gebrek aan onderhoud door de kredietnemer of lessee. De lessee krijgt het genot van het goed en het risico ligt nu aan zijn kant: een vermindering van het genoten voordeel door gebrek aan zorgen van de lessor. Daarvoor kunnen clausules van schadevergoeding ingebouwd worden. Dit is de meest traditionele vorm van leasing en lijkt op huur. Het grootste verschil tussen operationele leasing en huur is dat er bij de eerste een aankoopoptie is.

U sluit een overeenkomst voor 3 jaar en betaald op basis van een maandbedrag, waarbij u desgewenst op locatie wordt voorzien van vervangende units en Accessoires. Tevens krijgt u 24×7 support ter beschikking op de hardware. U meld namelijk een defect aan en de unit wordt opgehaald op de aangegeven plek en 2 dagen later gereviseerd geretourneerd. Is een revisie niet mogelijk, dan wordt de Unit vervangen door een compleet nieuwe Unit.

Wilt u de Surfaces behouden na afloop van het contract dan zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Wilt u echter verder leasen op basis van een Hardware refresh dan worden de toestellen ingenomen en wordt u voorzien van een volledig nieuwe overeenkomst op basis van de nieuwste hardware.

Financiële Lease

Financiële leasing is een leasevorm waarbij de kredietverstrekker of lessor enkel juridisch eigenaar blijft terwijl het volledige economisch eigendom (het genot, de verzekering, het onderhoud) overgaat op de kredietnemer of lessee. De lessee loopt daarom het risico van waardevermindering. Het grootste verschil tussen financiële en operationele leasing is dat er bij de eerste het eigendom in principe bij de lessee ligt, waar bij operationele leasing een zakelijke vorm van huren is en het risico van waardevermindering juist bij de lessor (de leasemaatschappij) ligt.

Wat kan Dataplus voor uw organisatie betekenen

Dataplus kan u voorzien van de juiste Hardware passend bij uw omgeving en medewerker, natuurlijk leveren wij u ook de gewenste licenties hierbij.

We helpen u uw project te realiseren op de wijze die het beste bij u past. Wilt u de Surface direct kopen dan kan dat natuurlijk. Maar wij kunnen u ook kunnen voorzien van een compleet service pakket op basis van Operationele Lease zoals hierboven eerder beschreven. Wilt u de Units wel in uw bezit hebben maar liever via financiering dan directe aankoop, ook dan kunnen wij u begeleiden in het verkrijgen van lease op financiële basis.

Kortom, we begeleiden u naar de voor uw organisatie meest passende vorm van digitalisering en acceptatie van de Moderne Werkplek.

Hoe werkt het in de praktijk?

Recent heeft Dataplus onderstaand project bij een van haar klanten weten te realiseren.

Een grote organisatie met vestigingen op meerdere locaties door heel Nederland merkte dat het niet verder kon groeien. De medewerkers maakten onnodige reiskosten om op kantoor te komen om vervolgens met verouderde hard- en in deze tijd voor hen niet meer passende software te moeten werken. Daar kwam bij dat ze ook van plaats naar plaats moesten reizen om vergaderingen te kunnen bij wonen. Ook begonnen ze te twijfelen aan hun digitale veiligheid en de kosten daarvan die als maar bleven stijgen om hun ICT-infrastructuur veilig te kunnen houden.

Na overleg met Dataplus als hun vertrouwde leverancier en adviseur werd er besloten een visie op het moderne werken te gaan definiëren passend binnen de wensen en eisen van de organisatie.

Tijdens de gesprekken die gevoerd zijn tussen Dataplus en de Klant is er precies in kaart gebracht wat de wensen en behoeften zijn van de organisatie en werd gedefinieerd hoe het beste te komen tot implementatie van de Moderne Werkplek.

Dataplus was in staat om voor deze organisatie niet alleen de meest passende vorm aan te bieden , maar ook nog eens de goedkoopste oplossing te bieden.

We zijn gestart met een inventarisatie van de aanwezige software, hardware en natuurlijk ook een nulmeting op het gebied van de beveiliging. Vervolgens hebben we gezamenlijk geïnventariseerd hoe we de wens en de werkelijkheid in overeenstemming konden brengen.

Om de organisatie te ontlasten is er gekozen voor een gefaseerde implementatie door middel van het introduceren van de gewenste functionaliteit via het O365 platform van Microsoft.

Na afronding van zowel de implementatie als ook mede de acceptatie fase van de nieuwe mogelijkheden stonden natuurlijk alle profielen van de medewerkers volledig gedefinieerd.

Op dat moment zijn we over gegaan op het leveren van de diverse Surface versie op basis van het profiel van de medewerker. Uiteindelijk zijn deze units middels autopilot gekoppeld aan de gebruikers en konden deze als cadeautje ingepakt in de doos en voorzien van volledige schade garantie worden uitgedeeld aan de medewerkers.

De organisatie is nu klaar voor de toekomst met een veilige werkomgeving  waarbij werknemers met elkaar en externe partijen kunnen communiceren via office 365. Tevens stelde de inrichting van de moderne werkplek de organisatie in staat om de diensten die zij verlenen sneller en professioneler aan te bieden.

Ook benieuwd naar wat een dergelijk project u kan opleveren en de speciale prijzen die Dataplus u kan bieden, schroom niet om contact met ons op te nemen.

Neem contact op

PhoneE-mailAppointment

Call Now Button
en_USEnglish
nl_NLNederlands en_USEnglish