Cloud Services: Welke vorm ziet u aan de horizon? | Dataplus

Het werken met flexibele vormen van IT-infrastuctuur wordt ook wel cloud services genoemd. Het werken in de cloud heeft een aantal voor- en nadelen. Ook zijn er verschillende vormen. Welke vorm ziet u aan de horizon?

Voordelen van cloud services

  • Betalen per gebruik. De kosten zijn afhankelijk van het daadwerkelijke verbruik van servercapaciteit.
  • Het op- en afschalen van de infrastructuur is flexibel.
  • Het technische beheer van de IT-infrastructuur wordt deels uit handen genomen. Dat zorgt voor grote besparingen in budget en tijd.
  • Door het efficiënt inrichten van de infrastructuur wordt minder energie verbruikt. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.

Nadelen van werken in de cloud

  • U wordt meer afhankelijk van de cloud en heeft minder in eigen hand.
  • Het werken in de cloud brengt nieuwe veiligheidsissues met zich mee.
  • Cloud Services zitten juridisch ingewikkelder in elkaar.
  • Het financieel beheer is lastiger.

Welke aspecten spelen een rol bij het overgaan naar de cloud?

Cloud Services

Wat doet u in de cloud en wat niet?

Welke functies uw bedrijf in de cloud gebruikt is afhankelijk van de behoefte. Zaken als telefonie, chat, intranet, extranet en online vergaderingen kunnen allemaal worden verplaatst naar de cloud.

Hardware

Dataplus brengt samen met u in kaart welke veranderingen er qua hardware en infrastructuur u nodig heeft om over te gaan naar de cloud.

Software

Welke software gebruikt u nu en welke is geschikt voor het overgaan naar de cloud? Dataplus adviseert u graag welke software, apps en koppelingen u nodig heeft om uw doelen te bereiken.

Transitie

Het migreren naar de cloud vereist verandering in de organisatie. Het inrichten van monitoring, het verdelen van de taken en definiëren van rollen zijn allemaal zaken waar u bij stil moet staan.

Wat voor types cloud zijn er?

On Premise (IaaS)

Infrastructure as a Service

Stel, u wil de cloud in maar de volledige controle houden. Dan kiest u voor on-premise. Uw bedrijf neemt de infrastructuur als een service af. Het cloudbedrijf regelt het netwerk, de (virtuele) computers en opslag. Deze vorm is het minst ingrijpend en lijkt het meest op de traditionele IT-netwerken. De verandering zit in het gebruik van virtuele machines en app management. U heeft een dedicated private-cloud en bespaart op de kosten voor infrastructuur door alleen af te nemen wat u verbruikt.

Hybride Cloud (PaaS)

Platform as a Service

Deze vorm van cloud services werkt met gedeeltelijk on premise en cloud. Combineer het beste van twee werelden. U hoeft zich geen zorgen te maken over resources, capaciteit en patching en infrastructuur. U verbindt het bestaande interne systeem met de cloud. Hiermee wordt de overgang geleidelijker. Wil u in de toekomst volledig naar de cloud? Dan is dit een mooie opstap.

Cloud (SaaS)

Software as a Service

Met deze vorm van cloud services heeft u maximaal voordeel van de cloud. Puur gebruik, geen gedoe. Uw bedrijf werkt volledig web-based. Het cloudbedrijf regelt de infrastructuur, het platform en alle zaken achter de schermen. U betaalt alleen voor wat u gebruikt en bespaart daarmee aanzienlijk. Het op- en afschalen is volledig flexibel.

Welke oplossingen biedt Dataplus aan?

Welke zaken regelt Dataplus?

Planning, budget en transitie

Dataplus ondersteunt u bij het maken van een realistische en strakke planning. Samen met u tekenen we de roadmap uit, zodat alle stappen in de migratie of transitie duidelijk zijn. Vanuit onze ervaring kunnen we u ook ondersteunen bij het maken van een budget.

Ontwikkelen, testen, opleiding en training

Het uitrollen van een cloud binnen een organisatie vereist aanpassing van de huidige werkwijze. Door in de startfase uitgebreid te testen en ontwikkelen worden eventuele problemen direct aangepakt. Dataplus kan u helpen in het opleiden en trainen van uw personeel om het maximale uit de cloud te halen. Systemen zijn ook maar systemen, het gaat uiteindelijk om mensen.

Cybersecurity en privacy

Cybersecurity en privacy zijn essentieel. Een datalek kost veel schade aan het vertrouwen en de omzet. Dataplus helpt u de risico’s in kaart te brengen en te beperken met slimme beveiligingssoftware. Ondersteuning krijgt u ook op het gebied van privacywetgeving. Het naleven van de AVG-wet is belangrijk voor het beschermen van gegevens en het voorkomen van juridische problemen.

Beheer, monitoring en evaluatie

Het ontzorgen is onze taak. Dat vereist monitoring, beheer en evaluatie. Als er problemen ontstaan komt dat via de monitoring naar boven en schakelen wij met betrokken partijen om het zo snel mogelijk op te lossen. Bent u toch niet tevreden met uw cloud-oplossing? Door regelmatig te evalueren houden we een vinger aan de pols en kunnen we bijstellen waar nodig.

Welke cloudpartners heeft Dataplus?

Dataplus werkt met verschillende partners samen. Dataplus fungeert voor u als aannemer en u heeft daarvoor een aanspreekpunt.

Waarom u voor Dataplus moet kiezen!

Expert op het gebied van Clouds

Dataplus heeft een jarenlange ervaring met de transitie naar de cloud. We kennen uw zorgen, omdat we ze al eerder hebben meegemaakt. Twijfelt u? We kunnen op locatie een Cloud Experience Center inrichten om de voordelen te demonstreren.

Kennis van de markt

Dataplus heeft sterke banden met verschillende partijen uit de markt. Daarom weten we wat u wel en juist niet nodig heeft en wat de juiste prijs is voor uw cloud-oplossing. Heeft u nog ongebruikte licenties? Wij helpen u deze voor de juiste prijs te verkopen.

De beste cybersecurity

Cybersecurity is cruciaal. Het overgaan naar de cloud brengt nieuwe beveiligingsrisico’s met zich mee. Dataplus brengt alle risico’s in kaart en adviseert u op het gebied van veiligheidssoftware.

Een advies op maat

Dataplus adviseert u wat het beste in uw situatie. De behoeften van ieder bedrijf zijn tenslotte verschillend. Of u nu volledig ontzorgd wil worden of iets meer de controle wil houden, alles is mogelijk. We nemen iedere stap met u door.

De cloud is de toekomst! Vraag vandaag nog een offerte aan.

Cloud Services
Cyber Security
License Consultancy
License Delivery
Software Asset Management
Seperate or other consultancy packages


Call Now Button
en_USEnglish
nl_NLNederlands en_USEnglish