Digitalisatie in onderwijs; een grote kans | Dataplus

Digitalisatie in het onderwijs

Er zijn diverse ontwikkelingen op het gebied van digitalisatie in het onderwijs. Meerdere instanties pleiten voor meer en veiligere digitale toepassingen. Sommige sceptici zijn tegen het digitaliseren om het digitaliseren. Digitalisatie is een belangrijke ontwikkeling. Dataplus zet zich dan ook in om deze ontwikkeling te faciliteren en veiliger te maken.

Volgens de Onderwijsraad moet de overheid scholen meer ondersteunen in de randvoorwaarden voor digitalisering. Het gaat om randvoorwaarden als internetveiligheid en privacy, een adequate basale infrastructuur en toereikende financiële middelen.

Volgens een artikel van Schoolrijk zijn leraren positief over het gebruik van tablets en laptops in het onderwijs. Ruim de helft van de ondervraagden zijn positief over leerlingen met een eigen device. De meest gehoorde opmerkingen in het onderzoek van Kennisnet zijn:

  • Handig om te differentiëren
  • Toegenomen motivatie
  • Infrastructuur is goed
  • ICT-mogelijkheden zijn de uitkomst voor de bezuinigingen

Docenten geven aan dat het steeds complexer wordt om kwalitatief goed onderwijs te bieden. Door bezuinigingen worden de klassen groter. De digitalisering van het onderwijs heeft als voordeel dat er persoonlijk onderwijs kan worden gegeven.

Volgens Oudersonderwijs.nl is er meer aandacht nodig voor de digitalisering van het onderwijs. Dat baseren ze op een rapport van de onderwijsraad. De aandachtspunten zijn:

  • Onvoldoende beveiliging leerlinggegevens
  • Te weinig digitale kennis en visie
  • Ouders en digitalisering. Ouders hebben geen idee welke informatie de school over leerlingen verzamelt.
  • Voorbereiding op digitale wereld. Leerlingen moeten beter worden voorbereid op het leven en werken in een digitale maatschappij

Kortom, de ontwikkeling gaat door en er zijn meerdere verbeteringen gewenst. Maar wat komt daar allemaal bij kijken?  Welke hardware, welke software en welke diensten heeft u nodig voor een innovatief en veilig digitaal onderwijs?

Educatiehardware, software en cybersecurity

Totale ontzorging

In het onderwijs staat ontwikkeling centraal. De ontwikkeling in uw hardware, software en security kan dan ook niet achterblijven. De combinatie van hardware, software, security en de expertise van Dataplus levert totale ontzorging op. In dit artikel geven we u een overzicht van de mogelijkheden die er zijn. Neem gerust contact op voor een advies op maat.

U bent niet op zoek naar een puzzelstukje in een grote ingewikkelde puzzel maar op zoek naar de oplossing. Er komen veel verschillende zaken bij kijken. U kiest zelf hoeveel zorgen u heeft. We bieden u meerdere opties qua abonnementen.

Het gebruik van tablets in het onderwijs is populair. Het samenwerken aan projecten, maken van aantekeningen, beoordelen van verslagen en vergaderen op afstand wordt eenvoudiger. Dit heeft een grote impact op de modernisering van het onderwijs. Microsoft heeft met de introductie van Surface Go een betaalbare, flexibele tablet gelanceerd. Met de ongekende mogelijkheden voor een baanbrekende prijs is de weg vrij voor vernieuwend onderwijs.

Bij het moderniseren en digitaliseren van het onderwijs komen ook nieuwe issues op. Hoe zit het met datalekken? Vertrouwelijke informatie? Digitaal spieken van leerlingen? Hoe kan u het netwerk en alle devices goed beveiligen? Wat gebeurt er als een tablet kapot gaat? Dataplus ontzorgt u door een volledig aanbod van diensten en software.

Software & Diensten

Security

Cybersecurity is misschien wel de belangrijkste dienst. U kunt een start maken door uw beveiliging te laten doorlichten door de diverse scans van Dataplus. Aan de hand van de resultaten kunnen we u een advies geven. Dit is een momentopname. Voor optimale beveiliging neemt u een abonnement van Dataplus.

De digitale veiligheid is met het installeren van een virusscanner niet opgelost. Voordat we de devices op uw netwerk synchroniseren is het belangrijk om alle kwetsbaarheden in kaart te brengen. Daarvoor hanteren we een healthcheck of een EDR-scan.. Voor een beveiliging van uw Surface Go zijn er voordelige opties beschikbaar.

Kwetsbaarheden

Onder de kwetsbaarheden vallen ook veiligheidsrisico’s die ontstaan door een combinatie van software of door het niet op tijd patchen. Doordat er waarschuwingen worden gegeven kan schade voor uw instelling worden voorkomen.

Educatietarief

Voor onderwijsinstellingen geldt het voordelige educatie-tarief op hardware en software. Ook voor kleinere instellingen zijn er voordelen genoeg. Het creëren van een flexibele werkplek is eenvoudig met Office365. Werk samen en beoordeel werken van studenten. Werk via de cloud en ben overal gesynchroniseerd met een werkplek ingericht door een van onze partners.

Training en awareness

Het creëeren van awareness, het trainen van werknemers hoort bij de diensten van Dataplus. Of het nu gaat om het implementeren van de Surface Go of het beveiligen van uw netwerk, zonder training van uw personeel en het creëren van awareness op het gebied van cybersecurity is het niet compleet.

Gevoelige gegevens

Voor het omgaan met gevoelige gegevens is authenticatie een belangrijke factor. Door het gebruiken van USB-varianten van authenticatie kan informatie worden beveiligd en kunnen identiteiten gecontroleerd worden. Een variant daarvan is Ubikey.

Veilig wissen

Als er gegevens op een veilige manier gewist moeten worden is er Certified Wipe. Zo ontstaan er geen datalekken en is wissen echt wissen.

Veilige e-mail

Veilige e-mail bestaat uit meerdere onderdelen. Een spamfilter, always-on garantie, datalekpreventie,  archiveren en geavanceerd zoeken zijn voor privacydoeleinden cruciaal. Zo bieden we bijvoorbeeld Minecast of Zivver voor een betere e-mailbeveiliging.

Support

Er zijn diverse vormen van support mogelijk. Afhankelijk van de diensten die u afneemt en uw behoefte richten we voor u ondersteuning in. Zo kunt u bij problemen of vragen altijd terecht.

Telefonie en vergaderen

Als u uw telefonie goedkoper en moderner wil maken kunt u overgaan naar voice-over-IP. Videoconferencing wordt makkelijker met onze diensten. Zo staat u gemakkelijk in contact met uw collega-docenten.  Dit levert een besparing op. Dit geld kunt u dan weer investeren in onderwijs.

Hardware en diensten

Surface Go

De nieuwe Surface Go is perfect voor al uw dagelijks werk met zijn laptopprestaties, de draagbaarheid van een tablet, een batterij die de hele dag mee gaat en een verbluffend touchscreen met de kracht van Windows 10. Uitermate geschikt om het onderwijs te moderniseren. Voor onderwijsinstellingen is de Surface Go te leasen  met een voordelig Educatie-tarief. Voor meer informatie zie onze webshop Tabletenlaptop.nl

Distributie

Er zijn meerdere opties qua distributie mogelijk. De devices kunnen per locatie worden afgestemd. Dropshippen gefaseerd per locatie is mogelijk. Wilt u de tablets zonder overtollig verpakkingsmateriaal ontvangen? Dat is ook mogelijk. Door efficiënt te verpakken kunt u meteen aan de slag en zit u niet met een overdaad aan dozen en oud papier.

Pre-installed

Pre-installaties zijn mogelijk, waardoor het toestel ready-to-go is. Alle software is dan al ingeladen waardoor uw schoolnetwerk niet onnodig belast wordt.

Accessoires

Wilt u bepaalde groepen voorzien van accessoires? Door een compleet pakket te sturen wordt het gemakkelijk voor de eindgebruiker om meteen aan de slag te gaan.  Een essentieel accessoire is de typecover, waardoor de tablet een volwaardig systeem wordt. Microsoft biedt ook verschillende muizen. Al is de meest optimale ervaring met de surface pen. De ervaring van pen en papier wordt hiermee benaderd.

Aanschaf of Lease

Wilt u de devices allemaal kopen? Leasen? Er zijn meerdere opties. Als u verzekerd wil zijn van gebruik van devices bieden we u Hardware as a Service. Deze constructie garandeert dat u aan de slag kan me de devices. Hoe dan ook. Mocht er een device kapot gaan of crashen bieden we u een nieuw exemplaar.

Contact

Dataplus biedt een totaalpakket aan diensten, hardware en software. Het belangrijkste voor u is een advies voor uw situatie. Dit advies helpt u vooruit. Vul onderstaand formulier in voor een offerte of bel direct via 040 2288 55 26

Cloud Services
Cyber Security
License Consultancy
License Delivery
Software Asset Management
Losse consultancypakketten


Call Now Button
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands