License Delivery

Dé one stop shop voor al uw licenties

License Delivery

Het correct leveren van de juiste softwarelicenties is een vak apart. Ze zijn duur en het aanschafproces is veelzijdig. Er zijn een groot aantal aspecten waar u rekening mee dient te houden. In beginsel zijn er vaak ook een hoop onbeantwoorde vragen. Het antwoord op deze vragen ontvangt u in de License Delivery-dienst, maar ook in de License Consultancy-dienst.

Wordcloud

Wat u nodig heeft is een ervaren, betrouwbare en onafhankelijke partner die samen met u op zoek gaat naar de antwoorden op deze vragen en de mogelijkheden binnen de complexe wereld van softwarelicenties. Dataplus is hierin graag uw partner.

Volledig transparant en open afrekenmodel

Wanneer u kiest voor License Delivery van Dataplus krijgt u volledig inzicht in onze inkoopprijs.

Toegang tot rebate-programma fabrikant

Veel fabrikanten werken met bonussen achteraf, de zogenaamde rebates. U deelt mee in deze rebate. Wij spreken een vaste verdeling met u af. Na uitkering door de fabrikant ontvangt u het afgesproken rebate deel van ons.

Orderverwerkingsprocedures

Onze orderverwerking loopt middels een vaste procedure waarbij een correcte levering vrijwel gegarandeerd is. Van alle orders krijgt u van ons een bevestiging. Zo weet u precies wanneer wij de order ontvangen en verwerkt hebben.

Volledig inzicht in uw licenties en contracten

Wanneer u License Delivery afneemt bij Dataplus krijgt u toegang tot een speciaal voor u ingericht webportaal. Hierin vindt u overzichten van al uw licenties, openstaande offertes, orders, onderhoud van licenties en contracten. Daarnaast ziet u in het totaaloverzicht welke licenties binnenkort verlopen en welke contracten verlengt dienen te worden.

Gebruik van exotische softwareregeling

U heeft de mogelijkheid om elke vorm van software op rekening aan te schaffen. Er wordt voor u uitgezocht welke licentievorm er bestaat, welke rechten u verwerft en hoe de levering gaat plaatsvinden. Daarnaast is er geen nieuwe leverancier nodig en wordt de orderbewaking voor u gedaan. Wij hebben reeds een enorme database van exotische software programma’s.

Mogelijkheden voor service-level overeenkomst

Indien gewenst worden afspraken vastgelegd in een service-level overeenkomst. Zo leggen we reactietijden vast bij vragen, leveringen, offertes, orderbevestigingen, klachtafhandelingen, enzovoorts.

 

Alles wat u nodig heeft, onder één dak

One stop shop

Dataplus is door de meeste software fabrikanten gecertificeerd partner met één van de hoogste partner statussen. U kunt dus met een gerust hart alles bij ons onderbrengen.

Opgeleide medewerkers

Onze medewerkers worden bij aanvang getraind op de meeste licentieprogramma’s. Daarnaast wordt er veelal een examen afgelegd. Deze trainingen zijn een continu proces. Door onze investeringen in opleidingen en gecertificeerde medewerkers weet u dat u werkt met een bedrijf met kennis.

Licentie activatie centrum

Dataplus doet meer na de levering en helpt u met de activatie van uw licenties indien dit is vereist. Veel fabrikanten eisen een activatie via een portaal. Wij hebben een activatie centrum dat u hierin ondersteunt.

Licentie helpdesk

Dataplus heeft een licentie helpdesk waar u antwoord krijgt op uw vragen omtrent licenties. De helpdesk geeft u altijd duidelijk en eenduidig antwoord op uw (complexe) licentievraagstukken.

Contract- en onderhoudbewaking

Indien een licentie overeenkomst, onderhoud op uw licentie of een cloud licentie gaat verlopen zullen wij u tijdig waarschuwen. Hiervoor werken wij met een intelligent backoffice systeem.

Merken van business-software

Business-software

Dataplus biedt de volgende business-software aan. Dit is slechts een greep uit het ruimte assortiment waaruit u kunt kiezen. U wordt voorzien van alle gewenste software, zelfs wanneer het gaat om een onbekend(er) merk.

Wilt u advies ontvangen over welke software het beste bij uw business past of altijd de beste keuze maken voor de software met de hoogste prijs-kwaliteitsverhouding? Maak dan gerust gebruik van de License Consultancy-dienst. U ontvangt kristalhelder advies door softwarelicentiespecialisten.

Backoffice

Eén van de innovatieve oplossingen waar u gebruik van mag maken wanneer u voor License Delivery bij Dataplus kiest is het intelligente backofficesysteem. Er is fors voor u geïnvesteerd om tot het best denkbare systeem te komen; onze opdrachtgevers die het al in gebruik hebben, profiteren er dagelijks van.

Wat houdt het backofficesysteem precies in?

Wij houden digitaal alle licenties, licentiecertificaten en contracten voor u bij. Ook eventuele kortingsafspraken, contractkortingen en licentieclassificaties worden keurig bijgehouden. Deze BackOffice is gekoppeld met uw eigen portaal. Zo kunt u in één oogopslag alle informatie over licenties, contracten en onderhoud zien! Op deze manier profiteert u optimaal van het systeem en bent u altijd op de hoogte van de stand van zaken.

Vraagt u zich af waarom een nauwkeurige registratie van software noodzakelijk is?

Veel leveranciers en resellers zien meteen het belang in van hardware- en/of urenregistratie. Software wordt vaak vergeten. Toch biedt ons backofficesysteem u veel voordelen die u al snel rendement opleveren. In tijd én in geld.

De voordelen van ons backofficesysteem

Wij slaan al uw gegevens digitaal op. Op het moment dat u iets snel moet kunnen vinden, staat het voor onze medewerkers, en dus u, klaar. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Licentiecertificaten van softwarefabrikanten;
  • Sublicenties;
  • Contracten;
  • Onderhoud, bijvoorbeeld de termijnen die bij uw licenties horen;
  • Orders;
  • Facturen;
  • Offertes;
  • Orders;
  • Profielen.

Dataplus neemt u zo veel zorgen uit handen. De BackOffice vertelt u, middels de webportaal koppeling, direct over welke licenties u beschikt. Inclusief de onderbouwing van dat pakket, de licentiecertificaten en de bijbehorende nummers.

 

Volledige transparantie op het gebied van licenties?

Winkel

Waarom Dataplus?

Niet alleen zijn wij de uitvinders van (volume)licenties maar hebben wij ook o.a. Microsoft naar de Benelux gehaald. En daar zijn we trots op! Door de vele prestaties, onze jarenlange ervaring en een hoop tevreden opdrachtgevers, zijn wij optimaal in staat om u volledig te ontzorgen als het aankomt op licenties. In levering, maar ook in beheer en consultancy.

Om geheel open en transparant te zijn hebben we een aantal unieke modellen voor u samengesteld waarin u bepaalt wat u wenst uit te besteden aan ons en wat u liever in eigen beheer houdt. Deze modellen zijn onderverdeeld in veelgebruikte softwaremerken, waaronder Microsoft, Adobe, Citrix, VMWare, etc. Waar wij tevens gecertificeerd partner van zijn. Indien u meer informatie hierover wil, neem dan gerust contact op.

 

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Dan staan wij voor u klaar!