License Consultancy

Krachtig advies op uw licentievraagstukken

License Consultancy

Kent u dat? U bent op zoek naar een softwareoplossing voor uw organisatie, maar ziet door de bomen het bos niet meer. Er zijn aanbieders van oplossingen van uw probleem in overvloed, met elk hun eigen voor- en nadelen. Om erachter te komen welke oplossing het best aansluit bij uw organisatie en binnen het te besteden budget valt dient u veel uitzoekwerk te verrichten. Uitzoekwerk betekent waardevolle tijd en geld. U surft op internet, verricht telefoontjes en vertegenwoordigers van softwareoplossingen komen een uur lang bij u om hun specifieke oplossing te presenteren. Uiteindelijk bent u degene die met vijf “beste oplossingen” overblijft, om het nog maar niet te hebben over de prijs-kwaliteitverhouding. In dit geval kunt u uzelf beter laten adviseren of zelf het hele proces uitbesteden aan een partner met tientallen jaren ervaring in het vakgebied.

De structuur van licentiecontracten is vaak moeilijk, aanbieders zijn lastig in te schatten en niet geheel onafhankelijk. Dataplus heeft een compleet getraind en gecertificeerd team van specialisten voor u klaar staan om u te adviseren op uiteenlopende gebieden. Wij ontzorgen u graag in alles omtrent uw software. Middels onze adviezen hebben wij onze klanten veel geld en ergernis bespaard. Met meer dan dertig jaar in de sector zijn wij uitstekend in staat u te adviseren over welke software het beste bij uw organisatie past, en welke niet.

Licentiecontracten zijn soms moeilijker dan de regels in de Nederlandse wetgeving. Wij zoeken naar mazen in de wet en toelaatbaarheid binnen licenties. Met tientallen jaren ervaring kennen wij de tips ’n tricks. Wij weten welke software bij u past. Dataplus is privé-eigendom en heeft geen aandeelhouders die het beleid bepalen. Er zijn dus korte lijnen, we schakelen snel en u komt nooit voor verrassingen te staan!

Een heldere en duidelijke roadmap omtrent softwarelicenties

Bij een goed strategisch plan met een bepaald termijn, hoort een goede roadmap. Uw persoonlijke consultant brengt dit voor u in kaart. Door interviews uit te voeren met diverse stakeholders van verschillende afdelingen binnen uw organisatie, wordt uw licentiestrategie voor de komende jaren “gemapt”. Hierbij worden uw wensen in acht gehouden.

Ondersteuning van een onafhankelijke licentie-expert

Wanneer u een belangrijke keuze dient te maken zal uw adviseur de voor- en nadelen met u bespreken. Zodra er een keuze gemaakt is, zal u dit moeten presenteren aan het management of Raad van Bestuur. Uw adviseur zal u ontzorgen door het voorbereiden van de presentatie en het financiële overzicht en we bereiden u voor op eventuele vragen.

Altijd de juiste partner met de beste deal

U wordt doodgegooid met opties van verschillende aanbieders, allen met eigen kortingsacties en kwaliteiten. U ziet door de bomen het bos niet meer. Welke aanbieder kiest u nou? Hier springen wij voor u in. Bij bijna alle aanbieders van softwarelicenties hebben wij een contactpersoon. Hierdoor weten wij welke strategische belangen er zijn, of er einde kwartalen van toepassing zijn of dat er last-minute incentives beschikbaar gesteld worden. Daarnaast staan wij naast u tijdens onderhandelingen en zorgen wij dat u altijd de beste deal heeft.

Substantiële besparing van zowel kosten als tijd

De tijd die u moet investeren naar het zoeken van de oplossing met de hoogste prijs-kwaliteitsverhouding en de verschillende gesprekken die u moet voeren met aanbieders om tot het beste besluit te komen is aanzienlijk. Wanneer u kiest voor License Consultancy wordt er precies voor u berekend wat de meest geschikte keuze is en waar de meest substantiële besparingen behaald kunnen worden. Wij zijn in het bezit van alle prijslijsten en zijn vrijwel overal voor gecertificeerd, hier haalt u uw voordeel uit.

Dataplus budgetondersteuning

Uw persoonlijke adviseur houdt te allen tijde uw budget in het achterhoofd. Op basis hiervan, uw wensen en uw roadmap, wordt er met u gekeken wat de beste oplossing is. Mocht het zo zijn dat uw budget niet toereikend genoeg is, dan kunt u gebruikmaken van een financieringsprogramma. Als de financieel verantwoordelijke binnen uw organisatie inzicht wil in de cijfers voor het volgende budgettermijn, kijken we samen met u naar het budget en maken we een zo gericht mogelijke calculatie.

Overeenkomsten worden ingeregeld en beheerd voor u

Het aanvragen van overeenkomsten kan lastig zijn. Voor een akkoord op de gewenste overeenkomst gaat een heel proces vooraf, bv. het tekenen van “master” overeenkomsten, registraties, etc. Aan de hand van de vergaarde gegevens zorgen wij voor de juiste overeenkomsten, zonder onnodig gedoe voor u. U voldoet te allen tijde aan de eisen van de overeenkomst en we zorgen ervoor dat u op tijd bent met de jaarrapportages. Daarnaast monitoren wij of er zaken van invloed zijn op uw overeenkomst. Als er zaken afwijken, melden wij u dit direct.

 

Ga met Dataplus rond de tafel voor de beste oplossing

Visuele rekenmodellen

Een licentieprogramma brengt natuurlijk een financiële invloed met zich mee, maar in welke vorm? U kunt licenties huren of kopen, in termijnen of in één keer het volledige bedrag betalen, etc. Op basis van uw roadmap, wensen en budget onderzoeken wij wat de beste mogelijkheden zijn voor uw organisatie. Dit kan één specifiek licentieprogramma zijn, maar ook een combinatie van meerdere verschillende. Omdat wij in het bezit zijn van alle prijslijsten en vrijwel overal voor gecertificeerd zijn, kunnen wij precies berekenen wat de meest geschikte keuze is.

Dataplus licentie helpdesk

Dataplus heeft een licentie helpdesk waar u antwoord krijgt op uw vragen omtrent licenties. De helpdesk geeft u altijd duidelijk en eenduidig antwoord op uw (complexe) licentievraagstukken.

Dataplus aanbesteding ondersteuning

U bent een (overheids-)instantie en u moet wellicht aanbesteden. Met onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u helpen met zowel het schrijven alsmede het beoordelen van de aanbesteding. Wij kennen de sterke en de zwakke punten van de meeste partijen en weten waarop beoordeeld moet of kan worden.

Dataplus consultancy packages

Dataplus biedt u ook losse consultancy packages. U ontvangt dan een aantal uren waarmee u bepaalt wat wij voor u doen. Deze worden vooraf gefactureerd en zijn maximaal twaalf maanden geldig. Na dit termijn vervallen de uren. U kunt dan kiezen voor een nieuw consultancy package.

Opgeleide medewerkers

Onze medewerkers worden bij aanvang getraind op de meeste licentieprogramma’s. Daarnaast wordt er veelal een examen afgelegd. Deze trainingen zijn een continu proces. Door onze investeringen in opleidingen en gecertificeerde medewerkers weet u dat u werkt met een bedrijf met kennis.

 

Zet koers naar de toekomst op het gebied van licenties

The Pillars of Consultancy

Een belangrijk deel van deze diensten is ondergebracht in een aantal modellen. Zo is het voor u volledig inzichtelijk wat we voor u doen en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Met deze modellen bepaalt u zelf wat u doet en wat Dataplus voor u doet. Uiteraard kunt u ervoor kiezen om het volledige traject uit te besteden en u te laten ontzorgen door Dataplus.

Ieder model is afhankelijk van het totaal aantal devices/gebruikers binnen uw organisatie. License Consultancy is opgebouwd uit vier pilaren. De geldigheid van de verschillende dienstmodellen is drie jaar.

Indien u meer informatie wil over deze dienstmodellen, neem dan contact op met Dataplus. U kunt ook direct een offerte aanvragen.

Basic

In het basismodel brengt Dataplus uw huidige licenties in kaart en ontvangt u gerichte adviezen over welke licenties u het beste kunt kiezen.

Standard

Het standaardmodel is hetzelfde ingericht als het basismodel, echter ontvangt u het dubbele aan advies.

Premium

In het premiumodel doet Dataplus nog meer voor u. Er wordt een roadmap gemaakt en gezocht naar de juiste partner. Daarnaast ontvangt u hulp voor rapportages en presentaties richting uw management. Contracten worden ingeregeld en geactiveerd en u wordt voorzien van budgetondersteuning.

Enterprise

Het enterprisemodel is hetzelfde ingericht als het premiummodel. Echter doen wij hier veel meer voor u. Dit is de beste keuze op de lange termijn en draagt het meest bij aan uw continuïteit.
 

De juiste keuze maken bij het kiezen van uw software?

Losse supportpakketten

Heeft u een bepaald vraagstuk of wilt u slechts gebruik maken van de kennis en expertise op licentiegebied van Dataplus, zonder de volledige dienst af te nemen? Dan kunt u kiezen voor onze support-pakketten.  U ontvangt dan een bepaald aantal uren waarmee u bepaalt wat wij voor u doen.