Deepweb, darkweb: welke gegevens zijn er al gelekt van u? | Dataplus
Cyber SecurityDataplus

Deepweb, darkweb: welke gegevens zijn er al gelekt van u?

Wat is Deepweb?

Deepweb is het gedeelte van het web dat niet via zoekmachines zichtbaar is. Dat is 99% van het web. Dat kunnen gesloten sites zijn of sites die slechts bij betaling beschikbaar zijn. Er zijn ook sites die er bewust voor kiezen onvermeld op Google (unlisted) en niet zoekbaar (unsearchable) te blijven.

Darkweb is dus een vrij ruim begrip. Maar de gemiddelde persoon kan er geen toegang tot krijgen. Daarvoor is specialistische tooling nodig. Lees verderop meer over de Deepweb-scan van Dataplus.

Wat is Darkweb?

Darkweb is het gedeelte van het web wat afgeschermd is van de buitenwereld. Vaak wordt via software anoniem toegang verleend met ingewikkelde encryptie en via verschillende servers die de informatie beschermen.

Deepweb-scan

Een deepweb of public scan maakt inzichtelijk welke gevoelige gegevens van een organisatie wellicht al gehackt zijn. Hierin zijn de gegevens inbegrepen die op het darkweb staan. Deze gegevens zijn een veiligheidsrisico voor uw organisatie.

Wat wordt gescand?

Verschillende onderdelen worden in een Deepwebscan gescand: Gelekte data, zoals persoonsgegevens, wachtwoorden en gevoelige documenten. Mogelijk wordt ook andere informatie gevonden zoals:

  • Informatie over uw netwerk
  • Verzamelde IP-adressen
  • Loginportals die kwetsbaar zijn voor een brute-force attack (wachtwoordkraker)

Rapportage

Uw mogelijke gegevenslek kan uit verschillende hoeken komen. Het kan bijvoorbeeld vanuit Sales-platformen komen, klantenservice, order fullfillment, of lead generation. Eigenlijk kan het lek op iedere afdeling zitten die met klantgegevens te maken heeft.

Als de scan voltooid is zal er een volledige en heldere adviesrapportage aan u opgeleverd worden. Het betreft een eenmalige scan en is bedoeld als momentopname.

De voordelen van deepweb-scans.

Mocht er interesse zijn in een doorlopende dienstverlening, stellen wij u in staat om gebruik te maken van

  • Alerts bij gelekte informatie
  • Verwijderen van files op het Deepweb
  • Het aantonen van verantwoordelijkheid bij een datalek.

Het is belangrijk om aan te kunnen tonen waar het lek zich bevindt. Vanuit de AVG-wetgeving is het verplicht te rapporteren aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Juridisch staat u dan ook sterker als u precies kunt aantonen wat de afspraken waren met betrekking tot het verwerken van persoonsgegevens.

Werkt u via een SaaS-oplossing? Dan is het nog belangrijker dat u kan bewijzen dat u verantwoordelijk heeft gehandeld. Door het gebruiken van een fake record kan u bewijzen wie de verantwoordelijkheid heeft van het datalek.

Deepweb-scan

Als u wil weten of er gegevens en/of wachtwoord op het deepweb staan, dan heeft u de deepweb-scan van Dataplus nodig. Voor €499 heeft u een overzicht van al uw gelekte gegevens en wachtwoorden. Dat is een schijntje in vergelijking met de schadelijke gevolgen van een datalek.

*de prijs van €499 geldt alleen bij voldoende aanmeldingen.

Contact met Dataplus

Geïnteresseerd in de Deepweb-scan? Neem dan contact om met Dataplus voor een advies op maat. Klik op de knop of vul het formulier in.

TelefonischE-mailAfspraak op kantoor

Call Now Button
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands