Cyberverzekering | Een paraplu voor als het regent | Dataplus Blog

Alle systemen kunnen gehackt worden en aanbieders van security-oplossingen kunnen u nooit verzekeren van een volledig waterdichte beveiliging van uw software en data. Zelfs de beste antivirus kan omzeild worden, kijk maar eens naar de WannaCry-ransomware.

Nooit 100% waterdicht

U heeft zo uw best gedaan om de IT-omgeving van uw organisatie van de meest optimale beveiliging te voorzien. Stel nu dat deze beveiliging 95% waterdicht is. Dan blijft er altijd nog die ene 5% over. Er kan wel moeilijk gedaan worden met het zoeken naar nóg betere en nóg meer security-oplossingen om die maximale security te bereiken, maar dit is veel te duur en arbeidsintensief.

Simpele oplossing

Waarom moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan? Een cyberverzekering is een simpele oplossing om die laatste paar procenten in te dekken. Wanneer u zo’n verzekering afsluit bent u beschermd tegen de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data (datalek), gegevensdiefstal en cyberaanvallen. Daarnaast zijn er vele kosten gedekt die u anders zelf moet betalen, bv. voor onderzoeken, reputatieherstel en crisismanagement.

Computer met paraplu

Noodzakelijk

Security-oplossingen kunnen u dus nooit 100% beschermen, maar daarnaast zijn er nog meer redenen waarom een cyberverzekering noodzakelijk is voor uw organisatie. De belangrijkste zijn hieronder op een rijtje gezet:

Cybercrime

Ons leven speelt zich elke dag meer digitaal af, wat dus ook betekent dat de online criminaliteit toeneemt!
Met een cyberverzekering ontvangt u uitgebreide dekking tegen cybercrime.

Meldplicht

U bent verplicht melding te doen van inbreuken en datalekken. Wanneer dit niet gedaan wordt kunnen er zeer hoge boetes volgen. Deze kunnen tevens voor ernstige reputatieschade zorgen.
Een cyberverzekering dekt de kosten hiervan en ontzorgt uw organisatie.

Afhankelijkheid

Alle organisaties zijn afhankelijk van systemen om hun core business te verrichten. Mocht zo’n systeem er dan uit liggen ten gevolge van een cyberaanval, dan kunnen medewerkers hun werk niet meer doen.
Omzetderving (zowel online als offline) wordt vergoed met een cyberverzekering.

Devices

Bent u ook weleens een USB-stick kwijtgeraakt? Door de komst van draagbare devices is het risico op een datalek alleen maar groter geworden. Daarnaast is het veel moeilijker om deze devices goed te beveiligen en heeft een organisatie er veel minder grip op.
Een cyberverzekering dekt de kosten en aansprakelijkheid die gepaard gaan met een data-inbreuk via een draagbaar device.

Waardevol

Data is waardevol. Niet alleen omdat uw organisatie er veel mee kan, maar ook omdat deze gegevens vaak persoonlijke gegevens zijn van uw klanten en medewerkers. Commerciële contracten en afspraken die u gemaakt heeft en financiële gegevens die beter niet op straat kunnen komen liggen behoren hier ook toe.
Mocht dit wel gebeuren, dan zorgt een cyberverzekering ervoor dat deze kosten vergoed worden.

Cyberverzekering, het belangrijkste type verzekering van 2017

Een cyberverzekering afsluiten

Dataplus, uw partner in Cyber Security, zorgt er graag voor dat uw organisatie ook voorzien wordt van deze financiële dekking en ondersteuning door een cyberverzekering. Wij zorgen er voor dat uw organisatie de beste keuze in cyberverzekeringen ontvangt wat betreft kwaliteit en betaalbaarheid.

Wilt u meer weten over een Cyberverzekering of even sparren of dit gunstig is voor uw organisatie? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs via 040 221 5115 of info@dataplus.nl.

Call Now Button
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands